TeknoPlatform & Teknolojinin Adresi

NeFiS Su Boreqi 72863626

NeFiS Su Boreqi 72863626


Join the forum, it's quick and easy

TeknoPlatform & Teknolojinin Adresi

NeFiS Su Boreqi 72863626

NeFiS Su Boreqi 72863626

TeknoPlatform & Teknolojinin Adresi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TeknoPlatform & Teknolojinin AdresiHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Çarş. Ara. 31, 1969
Mesaj Sayınız: 0


    NeFiS Su Boreqi

    -0rhaN61-
    -0rhaN61-
    Forumun Onur Üyelerinden
    Forumun Onur Üyelerinden


    Mesaj Sayısı : 235
    Rep Gücü : 35597
    Rep Puanı : 1201

    Canlılık :
    NeFiS Su Boreqi Left_bar_bleue999 / 999999 / 999NeFiS Su Boreqi Right_bar_bleue


    Kayıt tarihi : 16/01/11
    Yaş : 28

    NeFiS Su Boreqi Empty NeFiS Su Boreqi

    Mesaj tarafından -0rhaN61- Çarş. Şub. 09, 2011 3:26 am

    MALZEMELER
    (çapı 60 cm tepsi için)
    10 yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    Tuz
    Aldığı kadar un
    İç malzemesi (kavrulmuş soğan-kıyma veya peynir-maydonoz karışımı)

    YAPILIŞI*Bütün malzemeler karıştırılarak biraz katı bir hamur yoğrulur. Bu hamurdan 12 tane beze hazırlanır.
    *bezelerin üzerine nemli bir bez örtülerek yarın saat dinlendirilir.
    *Bir beze tepsi büyüklüğünde açılarak, yağlanmış olan tepsiye serilir. Üzerine tere yağ gezdirilir.
    *Sonra diğer bezelerin hepsi tek tek açılıp, tek tek tuzlu kaynayan suda 10-15 saniye haş******ır. Hemen soğuk suya atılır, çıkartılır. Fazla suyu alınıp kuru bir bez ile kurutulur. Tepsiye döşenir, üstü yağ******ır.
    *Bütün hamurlar bu şekilde yapılır.
    *6. hamurun üstüne iç malzeme döşenir.
    *Kalan hamurlar için aynı şekilde hazırlanıp tepsiye serilir ve üzeri yağ******ır.
    *En üstteki yufka ile en alttaki yufka haşlanmaz.
    *En üstüne tekrar tereyağ gezdirilir. Tepsi ocak ateşi üzerinde döndüre döndüre böreğin altı pişirilir. Sonra börek bir başka tepsiye ters çevrilerek alınır, aynı şekilde pişirilmeye devam edilir.

      Forum Saati C.tesi Nis. 27, 2024 12:47 am