TeknoPlatform & Teknolojinin Adresi

Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru 72863626

Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru 72863626


Join the forum, it's quick and easy

TeknoPlatform & Teknolojinin Adresi

Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru 72863626

Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru 72863626

TeknoPlatform & Teknolojinin Adresi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TeknoPlatform & Teknolojinin AdresiHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Çarş. Ara. 31, 1969
Mesaj Sayınız: 0


    Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru

    -BuRHan-
    -BuRHan-
    Administrator
    Administrator


    Mesaj Sayısı : 510
    Rep Gücü : 2147483647
    Rep Puanı : 51339

    Canlılık :
    Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru Right_bar_bleue


    Kayıt tarihi : 09/02/08
    Yaş : 29

    Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru Empty Arabaşı Çorbası ve Arabaşı Hamuru

    Mesaj tarafından -BuRHan- Paz Ocak 23, 2011 2:34 am

    Malzemeler:

    1 adet tavuk 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık 3 tatlı kaşığı un 1-2 kaşık sıvı yağ tuz limon suyu bolca acı biber



    Yapılışı:

    Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.

    Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.

    Afiyet Olsun… Hamuru için:

    1 tepeleme su bardağı un 5 su bardağı su tuz



    Hamurun Yapılışı:

    Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.

    Afiyet olsun…

      Similar topics

      -

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 5:31 am